Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PIVA : opmerkelijke reünie na 50 jaar 1973-2023

PIVA 1973
URL

De PIVA blijft een uitzonderlijke provinciale school.   Ze geeft al méér dan 60 jaar een vijfsterrenopleiding voor hotel- en restaurantferventen.  PIVA heeft een gerenommeerde faam in heel Europa. 

Precies na 50 jaar mekaar terugzien, dat doet je wat. De oud-studenten uit 1973 - toen nog in de Charlottalei - verrasten mekaar vandaag.  Eigenlijk een beetje een treffen tussen de Kempen en Antwerpen stad. 

Marc Truyens (Kasterlee) is in heel België een illuster en zeer bekend traiteur geweest voor o.a. het Koninklijk Hof, provinciebesturen, bekende bedrijven en organisaties, stadsbesturen, en heel wat overheden.

'Met ons studententeam van 50 jaar geleden hebben we op de PIVA aan de Charlottalei Antwerpen de mooiste momenten van onze jeugdjaren meegemaakt', zegt Marc Truyens, organisator van de reünie.

'All-rounder zijn en continu ad-rem blijven'

'Toen al moest je een all-rounder zijn en continu ad-rem blijven voor vakken als economie, talen, wiskunde en vooral je creativiteit laten overborrelen bij gastronomische ontdekkingen in de keuken.  Ik kwam uit de Kempen naar de prachtige stad Antwerpen.  

De leerlingen van beide regio's verstonden mekaar, 2 aparte taalaccenten, maar spanningsvelden kwamen haast niet voor.  De studenten-editie van 1973 heeft heel wat knappe koppen meegebracht. Dan bedoel ik niet enkel carrières : de ene werd hoogleraar, de ander succesvol traiteur, de ander  werd leerkracht aan de PIVA of een andere hotelschool, rentenier (lacht),  of recensie journalist. 

Tof dat je na 50 jaar op zo'n reünie-dag je ervaringen, herinneringen en vooral je emoties kunt delen.  Kortom we dragen PIVA na 50 jaar nog altijd in ons hart', besluit Marc Truyens.

Nathalie Trické, pedagogisch directeur PIVA : 'Heel tof'

Nathalie Trické, pedagogisch directeur PIVA richt zich fier tot het legendarische PIVA 1973-gezelschap : 'Zeer belangrijk in onze school blijft de sterke pedagogische omkadering en de intense leerlingenbegeleiding.  Met een duidelijk accent op gelijke kansenonderwijs.  Het welzijn van de leerlingen en de leerkrachten staan centraal.  

Het is heel tof dat jullie als oud-leerlingen en leerkrachten na 50 jaar  PIVA in jullie hart blijven dragen. Dat siert jullie en dat waarderen we ten zeerste!'  (Nathalie Trické - foto onder)

Op de foto boven: top-leerkrachten J. Van Overloop, P. Otten, J. Dom, M. De Weger, L. Van Wuytswinkel, en afgestudeerden D. Daems, G. Sannen,  mevrouw Iris F. Borgions, M. Truyens, J. Nijskens en F. Peeters - en verder het vakkundig team Restaurant & Keuken van Hof van Leysen o.l.v. S. Jammaers, technisch adviseur Hotel & stagecoördinator - vid 4K. (Guy V.)

Marc Truyens

Marc Truyens

Nathalie Trické, pedagogisch directeur PIVA

Nathalie Trické, pedagogisch directeur PIVA

Desguinlei 244, Antwerpen, België

PIVA 1973

Deel dit artikel